Arany Sas Patika

Sellye, 7960, Bodonyi N. u. 1/a.

Nyitvatartás: A gyógyszertár hétköznap 8-17-ig, szombaton 8-11-ig tart nyitva, szombaton 11-12-ig ügyeletet tartunk.

Telefonszám: 06 (73) 480-146

Folyamatosan frissülő információk a Patika facebook oldalán olvashatók: https://www.facebook.com/Arany-Sas-Patika-123669855023300/

VESZÉLYHELYZETI HÁZIREND (rövidített)

E-receptek kiváltásához szükséges a beteg TAJ száma és a kiváltó személy személyi igazolványa/jogosítványa/útlevele.

A veszélyhelyzet idején 9-12-ig CSAK 65. évét betöltött személy tartózkodhat a patika betegforgalmi terében. Más időpontokban pedig 65 éves vagy idősebb személyek NEM tartózkodhatnak a gyógyszertárban.

A patikába egyszerre csak annyi vásárló jöhet be, amennyi gyógyszerkiadó hely üzemel (1 vagy 2 db.). A többiek a patika külső bejárata előtt, egymástól legalább 1,5 m távolságot tartva várakozzanak.

14 alatti gyermek a patikát nem látogathatja, oda nem hozható be.

 

Ügyeleti és készenléti szolgálat

Sellye az év páros hetein, a vajszlói Ormánság gyógyszertár a páratlan heteken látja el az ügyeleti és készenléti szolgálatot, az alábbi általános beosztás szerint:

Hétköznapokon 17-20 óráig készenlét.

Szombaton 11-12-ig ügyelet, 12-18-ig készenlét. Vasárnap 8-12-ig ügyelet, 12-18-ig készenlét.

A beosztás ünnepnapokon módosulhat.

Ügyeletben a gyógyszerész csengetésre rendelkezésre áll. Készenlétben telefonon hívható, legfeljebb 30 percen belül kell rendelkezésre állnia. Az ügyeleti és készenléti szolgálat a sürgős, orvosilag indokolt, halasztást nem tűrő esetek ellátására szolgál.

Rövid történet

A sellyei gyógyszertárat 1843-ben alapította Batthyányi János gyógyszerész, Arany Sas néven. Ekkoriban Baranyában mindössze Pécsen, Pécsváradon, Mohácson, Siklóson, Sellyén és Szigetváron volt gyógyszertár, tehát az egykori védővárak, várkörzetek helyiségeben. A patika tulajdonosa később Zsiga Károly (későbbi Pécsett lett gyógyszerész), majd Ulvira Ferenc irgalmasrendi szerzetes-gyógyszerész lett. 1893-ban Bubregh Ignácz pécsi gyógyszerész vette át a patika irányítását. A Gyógyszertár több mint fél évszázadon át a Bubregh család vállalkozásaként működött, műemlék értékű patinás bútorzattal szerelték fel. A patikát Bubregh Emil gyógyszerésztől 1950-ben államosították, és a szocializmus időszakában 10/38-as gyógyszertárként folytatta működését. A patikát szocialista mintára modernizálták, a műemlék bútorzatot, múzeális patikafelszerelést az 1980-as években Mecseknádasdra szállították. 1995-től újra családi vállalkozásként, Arany Sas Patika néven működünk, 1996-től az Erdély utcába költözve, majd 2011 augusztusa óta az Ormánság Egészségközpont épületében. 2018-ban az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a „Sellyéért” kitüntetésben részesültünk.

Könnyen elképzelhető mennyi minden változott a több mint másfél évszázad során. Egyvalami nem változhat: arra törekszünk, hogy tudásunkkal és segítőkészségünkkel az Ön és családja egészségét, gyógyulását szolgáljuk.

Szeretettel várjuk!