Életmódváltás

Ajánlott szűrővizsgálatok

Táplálkozási napló

Egészségállapot felmérő kérdőív

Okostányér – lexikon

Tények a sétáról

Lelki egészség

Leszokás a dohányzásról

Ételadagok okosan

Tények az energiaitalról

Az életmódváltás napjainkban sokat emlegetett, hangzatos tevékenység. Bizonyára sokat hallják, hogy a magyar lakosság általános egészségi állapota rosszabb, mint a körülöttünk lévő országok lakóié, és világ viszonylatban sem kedvező.

Az életmódváltásra egy szerteágazó, ám komplex egészként kell tekintenünk, melyben minden tevékenység összefügg a többi tevékenységgel. Hiszen gondoljunk csak arra, hogy egy helyesen összeállított edzésterv mit sem ér, egy helyesen összeállított étrend nélkül, és fordítva.

Az életmódváltásra sokan eleve kudarcként tekintenek, mert már az első lépéseknél, kezdeti nehézségeknél meghátrálnak. Ezért a legfontosabb megállapítás, hogy szándék nélkül valóban kudarcra van ítélve a kísérlet.

Az első feladatunk tehát, hogy megfogalmazzuk készek vagyunk változtatni addigi rossz szokásainkon, berögződéseinken. Ez már valódi siker.

Az életmódváltásra mint az életünkben bekövetkező átfogó változásra kell tekintenünk, ám szerencsére könnyen kisebb szakaszokra oszthatjuk, ezáltal motiválhatnak bennünket az egyes területeken elért sikerek. A végső cél egyfajta szemléletmód kialakítása, melyben egyéni szinten képesek vagyunk eldönteni mi van kedvező és mi van kedvezőtlen hatással egészségünkre, szervezetünk működésére, beleértve mentális egészségünket is.

A Sellyei Egészségfejlesztési Iroda az életmódváltás valamennyi területén képes segítséget nyújtani, szakképzett kollégáink segítségével. Legyen szó akár testtömeg csökkentésről, a dohányzásról való leszokásról, vagy akár a mozgásszegény életmóddal történő leszámolásról.

Egészségünkbe invesztálni olyan befektetés amely azonnal kamatozik rövid és hosszú távon egyaránt.