Új, korszerű, ingyenes tüdőszűrési lehetőség elérhető 2024. májustól a Sellyei Járásban is!

A tüdőrák a férfiak körében a második, a nők körében pedig a harmadik leggyakrabban diagnosztizált  daganatos megbetegedés az EU tagállamaiban.

A a tüdőrákot gyakran már előrehaladott stádiumban fedezik fel, ezért 2017 óta mindkét nem esetében a rákos  halálozás vezető oka. Azonban az alacsony dózisú computer tomográfiás képalkotó eljárással (LDCT-vel) végzett tüdőrákszűrés képes  a tüdőrák korai, gyógyítható stádiumban történő felismerésére, így a halálozás jelentősen csökkenthető. Ezt a korszerű szűrési eljárás érhető el most teljesen ingyenesen az Ormánság Egészségközpont szervezésében a “HUNCHEST – SOLACE” pályázat keretében.

Amennyiben Ön 50 éves elmúlt, de még nem töltötte be a 75. életévét és élete során legalább 20 éven keresztül napi 20 szál, vagy annál több cigarettát szívott, jelentkezzen a vizsgálatra, melyet a Pécsi Diagnosztikai központ munkatársai végeznek. 

Részletes tájékoztatás és jelentkezés  a +36-30-797-9697 telefonszámon hétfőtől péntekig munkaidőben, vagy az e-mail címen.

Az idejében felfedezett tüdőrák kezelésével értékes életéveket nyerhet!

Jelentkezzen még ma!